Om døve katte

Hvorfor skrive om døve katte?
Jeg fik idéen til dette emne på min tidligere hjemmeside, da jeg selv stod overfor at skulle købe killing. Jeg havde set på og overvejet en del killinger, men man venter jo på, at benene slås væk under en, og man bliver helt varm indeni; man venter på katten! For mit vedkommende forelskede jeg mig i DK Østkystens Cuno, en helt hvid norsk skovkat (NFO w 09).


Men Cuno var og er døv, og skønt Cunos opdrættere er alle tiders opdrættere i enhver anden henseende, så måtte selv de melde pas mht. døve katte. Jeg spurgte omkring, søgte på nettet og kiggede i bøger, men ingen steder fandt jeg god information om, hvordan man skal forholde sig til katte med dette handicap. Så nu vil min lille artikel hermed forhåbentlig være den gode kilde, andre rundt omkring kan drage nytte af, når de støder på en døv kat. Jeg skal dog understrege, at dette er skrevet ud fra egne erfaringer alene, og hvis man er I tvivl om noget, der vedrører ens kat, bør man også spørge sig for hos en kompetent dyrlæge.


Om døvhed hos katte
Og da jeg ikke er dyrlæge, vil jeg heller ikke prøve på at redegøre for alle grundene til, at dette handicap forekommer hos katte. Men i Cunos tilfælde skyldes døvheden indirekte hans pelsfarve. Hos helt hvide katte, uanset race (!),er det velkendt, at der desværre er en uforholdsmæssig stor risiko for, at en helt hvid kat er en døv kat (men man kan altså godt have en helt hvid kat, der er normalt hørende) og det gælder især, hvis den samtidig har blå øjne. Det har at gøre med kattens gener. Kattens ydre øre ser nemlig helt almindelige ud for dyrlægen. Sagt på godt dansk virker det bare, som om ”der er slukket for ørerne” inde i kattens hjerne. Man kan tit se, at katten drejer ørerne rundt ”efter lyde” som enhver anden kat, og ind i mellem drejer den også pludselig hovedet, som om den hørte noget – temmelig mærkeligt eller hvad?! Men man skal ikke lade sig narre. Katten kan sagtens være døv alligevel.

Mit gæt er, at denne adfærd er instinktiv: Når katten registrerer en vibration, en bevægelse eller et vindpust, drejes ørerne automatisk i dén retning. Ganske som hos mennesker mener jeg, at katten bliver dygtig til at kompensere for sit handicap ved at skærpe de andre sanser. Derfor er det heller ikke sket, at vi har haft gæster, som af sig selv har kunnet gætte, at Cuno er døv. Overraskelsen er altid stor. Man bemærker det simpelthen ikke.

Hvordan tester man en kats hørelse?
Det er svært at vurdere, om en kat er helt og aldeles døv, eller om den alligevel kan høre visse lyde. Hvis man har mistanke om, at en kat er døv, er den eneste måde, hvorpå man selv kan teste det at stille sig uden for kattens synsfelt og frembringe en lyd, der burde kunne vække en død kat til live. F.eks. kan man slå to hårde genstande mod hinanden eller klappe hårdt i hænderne. Man kan selvfølgelig også prøve at lægge mærke til under leg, om katten reagerer ved lyde og ikke kun bevægelse. Hvis man laver en høj, ubehagelig lyd og katten ikke farer sammen med et spjæt, hører den i hvert fald elendigt, kan man så konstatere. Og hvis den end ikke viser det mindste tegn på at have registreret en lille, usædvanlig lyd – ja, så er det rimeligt at antage, at den er 100% døv. Vil man have dyrlægens bud, så er der hjælp at hente i form af en BEAR-test – læs mere her. Herhjemme gik vi også og tvivlede lidt på Cunos hørelse, for ind i mellem så det jo ud, som om han kunne høre. Men da vi en dag hængte et billede op på vores betonvæg med en slagboremaskine, og Cuno sov fredeligt videre på en stol 1,5 m derfra, mens vi andre fik ondt i ørerne – så blev vi enige om, at han er døv!



Bør man aflive en døv kat?
Dette spørgsmål melder sig sikkert hos alle, der aldrig før har haft med handicappede katte at gøre, hvad enten man er nystartet opdrætter eller almindelig katteejer. Selv om det forhåbentlig vil stå klart for enhver i de følgende afsnit, hvorfor der er grund til at mene, som jeg gør, så vil jeg gerne slå det fast her, så ingen er I tvivl: Nej! Nok er hørelsen en vigtig og skarp sans for katten, men den er undværlig. Katten lider ikke spor under sit handicap; dens livskvalitet er magen til en rask kats. Der er visse forholdsregler man som katteejer må tage ved en døv kat (se nedenfor), men handicappet er ikke anledning til nogen som helst problemer for katten i hverdagen. Derudover er døve katte sjældent klare over, hvad de går glip af, idet de oftest er født døve. Ergo er det efter min bedste overbevisning fuldstændig urimeligt og synd at aflive en kat, alene fordi den er døv.


Når du opdager, at katten er døv
Hvis man som opdrætter opdager, at en killing er døv, bør man selvfølgelig allerførst få det slået fast også af en dyrlæge. Det skal fremgå af kattens papirer, at den er døv, lige som der heller ikke skal være nogen tvivl om kattens tilstand derudover. Har man med racekatte at gøre, må man se i øjnene, at uanset hvor skøn katten i øvrigt er, må den ikke anvendes til avl, og dens stamtavle skal lukkes. Pga. handicappet må katten desværre heller ikke deltage i udstillinger. Hvad enten katten er en racekat eller en huskat, vil jeg stærkt anbefale, at man får den steriliseret. Der er massevis af helt normale, uønskede katte i Danmark i forvejen, og det bliver ikke lettere at skaffe hjem til kattens killinger, hvis de har et handicap.
Desuden er der den væsentlige pointe, at skønt døvhed ikke er noget problem for en ellers velfungerende kat med de rette ejere, så har ingen nogen interesse i at fremavle døve katte. Det gælder om at få dette gen så langt tilbage i stamtavlerne som muligt, så man en dag måske kan være nogenlunde fri for dette handicap. Som opdrætter er det vigtigt, at man sætter sig for at finde den rette ejer til katten. Her en den vigtigste faktor nok, at katten skal være en indekat (hvilket man også kan sikre sig i salgskontrakten). Selvfølgelig er det skønt for katten, hvis den kan få adgang til en løbegård, eller hvis man vil lære den at gå i sele og gå ture med den (dette har jeg personlig utrolig god erfaring med: Cuno spinder allerede, når selen findes frem, og står stille, når han får den på!). Men ellers trives mange katte fint med kun at være indekatte, hvis blot de får opmærksomhed og får trænet jagtinstinkterne gennem leg. Det er oplagt, at en døv kat hurtigt vil kunne få seriøse problemer, hvis den får lov at færdes på egen hånd udendørs. Den skræmmes ikke af lyde, og vil givetvis finde biler attraktive, og den har ingen mulighed for at opdage et bagholdsangreb fra en hund, hvis ikke lige der er en heldig vindretning.

Som sælger af en handicappet kat, bør man overveje, om ikke det er rimeligt at give køber et anseligt afslag (30-50%) i pris i forhold til normalpris og derudover returret (f.eks. 2-4 ugers prøvetid). Hvis man gerne vil sikre sig, at katten får det godt, kan sidstnævnte tilbud forhindre, at katten ender hos nogle, der mister interessen for den og blot lukker den ud alene, som mange gør ved især almindeligt fungerende huskatte. De vil så måske levere katten tilbage i stedet. Derudover kan tilbuddet om returret friste flere potentielt gode købere, som måske har følt sig lidt usikre på at købe en døv kat. Som en sidste ting kan sælger lade det indgå i salgskontrakten, at katten skal steriliseres inden en bestemt dato og kopi af dyrlægeregning tilsendes sælger, for så kan man sikre sig, at den ikke anvendes til avl.

Hvis man som køber får oplyst, at ens drømmekilling, som man netop har udvalgt af kuldet, desværre er døv, skal man ikke miste modet. Hvis man er indstillet på at have en indekat, er det eneste, man skal gøre at undersøge katten, inden man køber, sådan som man normalt ville gøre ved en rask kat (læs om dette i enhver kattebog med respekt for sig selv, hvis du er førstegangskatteejer). Når dens generelle tilstand er tjekket og i top, drejer det sig i særlig grad om at bemærke kattens temperament. Den må gerne være tilbageholdende eller ligeglad over for fremmede, det er kun normalt. Men virker katten sky og frygtsom og nervøs i forhold til sine omgivelser, selv efter man har siddet på gulvet hos den i en 10 minutters tid, så skal man se sig om efter en anden kat. Men dette gælder i øvrigt alle katte, døve som hørende.

Fordele og ulemper – hverdagen med en døv kat
Men hvordan er det så at dele hverdagen med en døv kat? Hvilke ”glæder og sorger” er der i forhold til at have en almindelig hørende kat? Ulemperne er dem, der kræver mest opmærksomhed fra ejernes side, så dem vil jeg starte med.


Heldigvis kan jeg slå fast, at ulemperne er få. For katten at se har jeg kun erfaret én ulempe, og det er, at hvis den falder i søvn blandt mennesker eller et usædvanligt sted, kan den forskrækkes, når den vågner. Eksempelvis sad jeg engang i sofaen med en veninde og snakkede, mens Cuno spindende faldt i søvn imellem os. Vi snakker løs, som vi plejer, men pludselig vågner Cuno med et sæt, da jeg strejfer ham - og på under et sekund er han forsvundet ned under sofaen med vidt opspærrede øjne og et forskrækket udtryk! Problemet var givetvis, at han glemte, vi var der, fordi han ikke kunne høre os snakke, og derfor blev han overrasket over at vågne med mig så tæt på. Det varede dog kun maks. 10 sekunder, så sov han trygt videre under sofaen. Men denne episode er faktisk nærmest enkeltstående herhjemme. Katten vænner sig til at blive vækket ind i mellem af sine mennesker, uden at kunne høre dem, så det når som regel aldrig så vidt som til en egentlig forskrækkelse.


En anden ulempe, som jeg selv har erfaret, er, at Cuno (måske i lidt højere grad end andre katte?) vælter ting ned fra vindueskarme, hylder osv. Det er han selvfølgelig ligeglad med, men det er min kæreste og jeg naturligvis ikke. Eksempelvis elsker Cuno at lege på badeværelset, enten med en snurretop på gulvet eller en stofmus eller en muslingeskal i badekaret. Vi har så en toiletbørsteholder stående på gulvet, og den er lavet af børstet stål. Den hører til en af de ting Cuno mere eller mindre med vilje vælter, når han leger omkring den. Og sikken et rabalder det giver, når den rammer flisegulvet! Alle andre i lejligheden farer sammen af bar forskrækkelse, men Cuno er ligeglad – og vælter den gladeligt 10 gange mere. I den situation vil jeg gætte på, at en almindelig kat ret hurtigt vil lære at beherske sine bevægelser omkring toiletbørsten.

Herudover må man sørge for, at katten ikke færdes ude alene. Det er simpelthen for farligt. Det er også en god idé med øremærkning og registrering i Det Danske Katteregister, hvis uheldet skulle være ude. Hvis katten går med halsbånd (endelig et sikkerheds- der forhindrer kvælning, hvis katten hænger fast), kan man overveje at få indgraveret en lille tekst, som fortæller eventuelle findere, at katten er døv.

Som en sidste ting må man jo gøre sig klart, at hvis man drømmer om, at ens kat skal komme én løbende i møde, når man kommer hjem, så kommer det muligvis ikke til at ske tit med en døv kat. Den skal tilfældigvis opdage dig gennem vinduet, eller idet du kommer ind ad døren – ellers skal du selv rende rundt og lede, til katten er fundet. Men så får man også sit velkomstmjav.

Når man deler sin hverdag med en døv kat, viser der sig også hurtigt visse fordele ved døvhed, når man nu skal se positivt på tingene. For eksempel bliver en døv kat ikke skræmt ved pludselige lyde, og det kan også sagtens være en fordel, hvis man nu skal bore i betonvægge, øve sig på messinginstrumenter sådan som vi gør, får besøg af larmende børn, eller hvad ved jeg. Af samme grund er støvsugeren næsten en kær lege-ven i stedet for et skræmmende monster for Cuno. Det er heller ikke sådan, at en døv kat ikke bruger stemmen lige som hørende katte. Det er meget individuelt, hvor meget katte mjaver, men det afgøres af race og temperament og ikke af hørelsen. Cuno snakker meget, og skal nok fortælle os, når vi skal op om morgenen, når han er sulten, når han vil ud og gå tur, når kattebakken er for fyldt for ham, eller når han leger og siger små, søde jagtlyde.

Med hensyn til at kalde en døv kat til sig, må man tænke lidt alternativt, men man kan ikke komme uden om, at øjenkontakt er nødvendigt. Herhjemme har vi fundet på at klappe med flad hånd på gulvet, når Cuno skal komme hen til os, eller klappe der, hvor han nu skal hoppe hen. Det fungerer fint, og heldigvis er katte ret lærenemme. De skal bare belønnes med en godbid eller kæl på det rette tidspunkt, så finder de hurtigt fidusen. Omvendt må man ”skyde” en døv kat med vandpistol eller løfte den med et godt fast tag i nakkeskindet (understøt altid katten samtidig), sådan som kattemor opdrager sine killinger, når man griber den i at gøre noget, den ikke må - for en høj lyd eller et rungende ”nej” kan den jo ikke lære noget af.

Hvis en døv kat er blevet skræmt og gemmer sig eller er ophidset, så man ikke kan komme til at røre den, kan man desværre ikke bruge sin stemme til at berolige med. Men man kan forsøge sig med for det første selv at være rolig, lokke med en godbid og så sidst men ikke mindst en god ”katte-øjenkontakt”. Dvs. et døsigt blik med langsomme og hyppige blink. Det er nemlig kattenes måde at signalere afslappethed og ingen fare på færde på. Hvis man derimod stirrer en kat længe i øjenene uden at blinke, vil det blive opfattet som en trussel, så det bør man altid undlade.


Skal man fravælge en døv kat som kæledyr?
I mine øjne er der ikke mange grunde til at fravælge en døv kat, som ellers er sund og rask. For mig er der faktisk ingen, men det kommer jo an på, hvilke interesser man har. For nogle kunne grunden være:

  • at man gerne vil avle på katten
  • at man gerne vil udstille den
  • at man ønsker, den skal være traditionel udekat
  • at man vil kunne kalde den til sig med stemmen
  • at man har mange nipsting stående, og man inderligt håber, at en hørende kat vælter færre ting ned...
Andre grunde kan jeg ikke selv komme på. Så hvis du heller ikke kan det, ja, så føler du dig forhåbentlig bedre rustet nu, hvis du engang skulle støde på en døv kat, så du kan tage imod den med åbne arme.

Tak til Camilla Larsen for venlig hjælp med indholdet.

Venligst
Maria

Se alle bloggens indlæg her

71 kommentarer:

  1. Godt initiativ, Maria!:-)
    Jeg håber, der kommer mange indlæg her i bloggen.

    SvarSlet
  2. Prøver igen...
    Mit navn er Jeanet og jeg er den glade ejer af Tara, en dejlig døv hunkat på 5 år. Jeg mener absolut at det er muligt for en døv kat at få et godt liv. Min egen har det som blommen i et æg og er overbevist om at hun er centrum i universet. Jeg kan anbefale at man lærer katten at gå i sele da det giver gode motions muligheder. Brug en alm. H-sele til katte der har en god lukke-mekanisme katten IKKE selv kan åbne.... Det kunne den første sele jeg købte nemlig. Jeg har sat 10 m. klatre-line i som gør at Tara kan udforske træerne omkring huset uden at hænge i. Sørg for at det er træer du enten selv kan komme op i eller på anden måde få adgang til hvis katten skulle sidde fast. Jeg har masser af andre gode råd om sele-træning men, det må være nok for nu.
    Kærlig hilsen
    Jeanet og Tara

    SvarSlet
  3. Sol og sommer!
    En lille hilsen fra Tara og jeg. Vi nyder det gode vejr og varmen men som flere andre hvide dyr er Tara's hud sart, især på ørene og hun bliver nemt sol-skoldet. Derfor får ørene en tur med en mild cosmea sun-block-stift inden vi skal ud. Det er ikke noget der er populært hos katten men vi slipper for skoldede øre.
    God sommer!

    SvarSlet
  4. Hej Jeanet!
    Tak for dit indlæg og dit fine trick!Det tænkte jeg ikke på, dengang jeg havde Cuno. Dejligt, at du gider slå vejen forbi denne side af og til! Jeg håber snart, flere opdager siden. Jeg har fået et par meget besøgte kattesider til at linke til min side, men man er jo stadig blot et link blandt mange...
    God sommer i lige måde:-)

    SvarSlet
  5. Hej
    Jeg ejer også en Norsk skovkat, som er døv. Tenka hedder hun - betyder sne på japansk ;)
    Hun bliver 3 år til oktober, og bor sammen med mig, min kæreste og hendes kuld søster, som er hørende.
    Fik anbefalet denne blog, rart at "møde" andre med samme "handikat" :)

    Mht. selen, så går jeg også ud med hende i t-sele, dog forløbligt kun i haven, da jeg er ræd for at hun løber væk. (vi bor i lejlighed).

    Mit største problem med hende er at hun er MEGET vandglad, og det er SVÆRT at få hende til at forstå at hun ikke må rende på køkkenskabene og heller ej skubbe ting ned på gulvet.

    :)
    Smil fra Stine

    SvarSlet
  6. Hej Stine!:-D

    Beklager det langsomme svar:-/

    Dejligt at flere finder denne blog! det glæder mig virkelig. Må jeg spørge hvor du fik bloggen anbefalet henne?

    Min Cuno døde jo desværre af en uhelbredelig sygdom, men jeg kan virkelig godt huske det der med at han væltede alting ned! Det rørte ham jo ikke, jeg tror bare han syntes det var sjovt;-) Din anden kat, vælter hun ligeså mange ting ned?

    Det lader til at flere af os har gode erfaringer med at give vores døve katte en luftetur i selen. Jeg oplevede flere gange, at Cuno smuttede ud uden sele på:-/ han var lynhurtigt ude mellem benene på én hvis han så sit snit til det. Og så gik jagten. Men han løb kun 20 meter eller sådan noget, så stoppede han op; jeg tror simpelthen ikke han anede hvad han skulle foretage sig;-) Så snuppede jeg ham og fik ham med hjem.

    Jeg kan godt se at det ikke er særlig nemt at opdrage på en døv kat med en vandpistol fx hvis katten bare elsker vand;-) har du fundet på andre måder at opdrage på?

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  7. Hej Maria

    Et rigtig godt initiativ, at oprette en blog, hvor man kan komme med erfaringer omkring at have en døv kat, eller en kat med andre handicaps.

    Jeg har ændret mit link på hjemmesiden, så jeg ikke linker til den gamle side længere.

    Håber at I begge har det godt. Vi snakkes ved.

    Knus fra Lene & Henrik

    SvarSlet
  8. Hej Maria.

    Jeg fik linket til din side af min veninde, der læser dyrepsykologi.

    Jeg ejer en hvid odd-eyed døv Maine Coon kastrat, der hedder Buddha; han er to år. Jeg synes, du fortæller godt om livet med en døv kat, og jeg blev ked af det på dine vegne, da jeg læste, at du har mistet Cuno til uhelbredelig sygdom.

    Jeg har aldrig fået lært Buddha at gå i sele, har du nogle tips? Vores ande Maine Coon (hørende) har lært det.

    Desuden oplever vi, at Buddha skriger om nattet, og jeg vågner altid, mens kæresten sover videre. Har du nogen erfaringer med det?

    Til sidst vil jeg høre, om det er ok, at jeg lægger linket ud til din side på det katteforum, jeg er medlem af?

    De venligste hilsner
    Dorthe

    SvarSlet
  9. Hej Lene!

    Hvor hyggeligt du lige slog vejen forbi!:-D Jeg håber du og Henrik og alle misserne stadig har det godt! Og at jeres opdræt også kører efter jeres ønsker.
    Vi er lige flyttet til Aalborg igen her for et par uger siden; nu vil jeg så læse de to sidste år af min uddannelse her.

    Det glæder mig rigtig meget, at flere har opdaget denne side - og jeg er rigtig glad for du har ændret linket, mange tak!
    Mon folk abonnerer på siden så de opdager når der kommer nyt? Gør du, hvis man må spørge?:-)

    Lene, hvis du har tid/lyst må du altså meget gerne skrive et par ord om dine erfaringer med eventuelle handicaps hos katte. Måske du har oplevet noget der kunne være godt for andre at læse?:-) Fx om da Cuno var helt lille hos jer?


    Ha det nu godt,

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  10. Hej Dorthe!

    Velkommen til HandiKat!:-) Jeg vil skynde mig at svare, at det selvfølgelig er alletiders, hvis du vil lægge linket ud:-)
    Tak for din medfølelse. Jeg kan heller ikke huske, at jeg før i mit liv har grædt så meget, som lige op til Cuno døde. Han var så syg:-(


    Jeg tænker nogle gange på, at et forum havde været en bedre måde at diskutere dette emne på, men jeg har ikke overskud til at starte et forum op, så måske er det også meget hyggeligt at køre det på den her måde.

    Der mangler dog en god måde vi kan kontakte hinanden på. Nu kunne jeg fx godt tænke mig at henvise dig til Jeanet, fordi jeg tror hun har MEGET mere forstand på det med seletræning end jeg har!:-/ Jeg håber Jeanet læser dette...:-)

    Jeg har jo kun prøvet det med seletræning én gang og det var jo med en killing. Men vi gav simpelthen bare Cuno selen på. Og så stod han der og syntes den var træls og var meget optaget af den. Men så efter et stykke tid glemte han den jo igen... Hvis jeg var dig og skulle gribe det an, så ville jeg bare give katten selen på så hurtigt som muligt (så vidt muligt uden negative oplevelser), give et par godbidder, og s å lade ham gå rundt med den på indendørs. Den proces ville jeg så gentage nogle gange indtil Buddha var ligeglad med at få den på, og først der ville jeg tage ham med ud. Kun små ture i starten. Men så derefter tror jeg Buddha hurtigt vil forbinde selen med noget rart og så vil der aldrig være problemer. (Medmindre man lige bruger selen i en situation som katten ikke kan lide...det skal man nok undgå så;-) )


    Mht. det at skrige om natten, så er det ikke noget jeg har oplevet - ikke hos en voksen kat. Så der har jeg desværre ikke noget bud:-/

    Men jeg håber andre har lyst til at byde ind!:-)


    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  11. Seletræning!
    Jeg har rigtig god erfaring med at vænne Tara til selen.Sriv til min mail eller messenger tarakatten@gmail.com
    Så kan det være jeg kan hjælpe.
    Ja, det ville være fedt med et forum men, jeg har heller ikke lige overskuddet... Det kan være det kommer en dag. Måske skulle vi holde et kaffe-træf og snakke om vores fantastiske kræ. Det kunne være i aalborg eller århus?!
    Kærlige hilsner fra
    Jeanet og Tara

    SvarSlet
  12. Glemte lige...
    Tara har også skreget meget og især om natten så det har jeg måske også et par ideer til at afhjælpe. Det går især ud på at aktivere katten om dagen og om aftenen så den SOVER om natten. Skal nok uddybe ved en senere lejlighed hvor klokken ikke er møg-om-natten....
    Kh

    SvarSlet
  13. Hej Jeanet.

    Jeg har sendt dig en mail med lidt spørgsmål.

    Det ville da være rart med et forum, men heller ikke jeg orker det lige nu, og derudover er jeg ikke en ørn til at lave sådan noget. Jeg er bare rigtig glad for at have fundet Handikat - så er der altid nogen at tale med, som forstår, hvad det er man taler om :-).

    SvarSlet
  14. HURRA! Fantastisk! 2 mennesker kontakter hinanden og ville nok ikke have mødt hinanden uden denne side! Hurra, den virker! :-D Tillad mig et øjebliks fjollet jubel...hehe...:-)

    Jeg håber, I finder ud af noget. Jeg vil bare lige sige, at jeg da er med på et katte-kaffe-træf, hvis det er:-) Nu ved jeg ikke hvor I bor eller hvor det kan være. Jeg er lige flyttet til Aalborg. Men jeg ved ikke rigtig om jeg er kvalificeret til at deltage, da min kat jo er død...:'-(


    Hyggehilsner
    Maria

    SvarSlet
  15. Tsk, tsk... Maria altså... Du er jo ophavskvinden til at vi kan mødes så du SKAL jo deltage i eventuelle kaffe-katte-træf.
    Det er jo alletiders at vi kan mødes på denne måde og dele erfaringer.
    Nu skal Jeanet i seng

    Godnat!

    SvarSlet
  16. Ja Maria. Hvis der bliver et møde på et tidspunkt skal du da helt klart med - det er jo dig, der har taget initiatviet til denne dejlige side, hvor vi kan dele erfaringer og historier. Hvor det evt. skal være må vi jo finde ud af. Selv bor jeg i Valby på sjælland.

    SvarSlet
  17. Hehe, I er søde:-) Jeg kom også til at være ret sent oppe i går:-/

    Og nu du nævner historier, Dorthe, så kunne det da være rigtig hyggeligt hvis I vil fortælle lidt!:-D

    Har I mulighed for/ lyst til at vise billeder af jeres katte?
    Det kunne fx være i form af at smide links her til et andet sted på nettet hvor de var...(fx http://picasaweb.google.com)

    SvarSlet
  18. Jeg kan da godt dele lidt om Buddha.

    Han er efterhånden ved at være to år, men opfører sig stadig som en lille killing. En af hans yndlingslege er f.eks. at ligge på en af spisebordsstolene, mens han holder om ryglænet med forpoterne, og så ligger han ellers der og karter rundt med bagbenene, mens han siger bruuut - det ser temmelig fjoget ud og er ret svært at beskrive.

    En anden ting han gør, er at når han skal spise, så spiser han altså ikke bare fra madskålen. Tørfodret bliver pillet ud på gulvet med den ene forpote, og så bliver de stykvis samlet op med forpoterne, og så tager han dem op til munden med beggeforpoter, sådan lidt egernagtigt. Sådan fortsætter han til han er færdig med at spise.

    Så er han helt vild med mine orkideer. De skal allesammen kysses hver dag. Desværre for orkideerne er han ikke altid sin størrelse bevidst og de endet til tider på gulvet. Vi overvejer nogle gange at omdøbe ham til Ferdinand efter den tegnefilm med en tyr, der hellere vil dufte til blomster end være tyrefægtertyr.

    En anden sjov ting han gør, er at han tit sover med hovet hen over vandskålen, så han er næsten altid våd i kraven. Jeg aner ikke hvorfor han gør det for det kan da ikke være behageligt.

    Til sidst kan jeg da lige prøve at linke til nogle billeder af ham:

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/DeKatten-1.jpg

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/DeKatten-3.jpg

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/Blandedebilleder030.jpg

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/Billeder008.jpg

    Og til sidst får i også lige et par billeder af King, som er vores anden MCO kastrat:

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/DeKatten-8.jpg

    http://i80.photobucket.com/albums/j173/Dorthe_Pernille/Billeder018.jpg

    Og så håber jeg ikke i synes, det var for meget billedspam :-)

    SvarSlet
  19. Hej Dorthe!

    NEEEEJJJJ, hvor ER jeg bare vild med især det billede hvor han ligger på ryggen!! :-D Smuk, fin kat! Og virkelig nogle særtræk han har der...hehe... jeg synes det er ekstra dejligt at have et dyr, som på den måde får sin egen personlighed fordi det bare gør nogle helt specielle ting.
    Din anden kat er også virkelig smuk må man sige.

    Og nej, Keep'em coming, jeg er slet ikke træt af billeder endnu;-)

    SvarSlet
  20. Hej Maria.

    Tak for de fine ord om Buddha og King.

    Og ja, Buddha er meget speciel i sin væremåde, og vi elsker ham for det. Og det er sjovt at betragte forskelligheder mellem ham og King.

    Flere billeder skal der nok komme, så længe i vil se dem. Jeg skal bare lige have fanget ham med kameraet.

    SvarSlet
  21. Super:-)

    Faktisk lidt sjovt; vi har et billede nærmest magen til med Cuno hvor han også ligger inden i en papirspose. Det er nok populært;-)


    Nu må jeg vist ha med og holde computerpause, har siddet her hele morgenen;-)

    Vi skrives!

    SvarSlet
  22. Hei Maria
    Jeg er en norsk oppdretter av siamesere og hvite siamesere spesielt.
    Det er en god ide at du har laget en blogg hvor folk med døve katter kan få ideer om hva de skal gjøre for å hjelpe sine døve katter.
    Jeg er oppdretter av Foreign White, noe som er hvite siamesere, de er svært sjeldent døve, og i løpet av de 7 årene jeg har drevet oppdrett med dem, har jeg ennå ikke opplevd en døv kattunge.
    Og det er fordi de har maskegen, at de ikke er døve.
    Jeg tester også om de hvite siameserne har tapetum eller ikke, for man vet at med tapetum, så blir ikke kattene døve.

    SvarSlet
  23. Hej Wivian

    Velkommen til! Det er rigtig dejligt du har fundet min side og har gidet at skrive en lille hilsen, tak for det :-)

    Det er spændende at få information fra en som virkelig har erfaring med hvide katte, som jo ofte er døve. Jeg havde slet ikke tænkt på det, men det lyder jo logisk at et maskegen kan forhindre døvhed.

    Kan du forklare hvad "tapetum" er for jeg må indrømme at jeg ikke ved hvad det er? (måske er jeg bare dårlig til norsk, det undskylder jeg!)

    Jeg har aldrig hørt om hvide siamesere, det lyder som en smuk kat. Hvis du har en hjemmeside, må du meget gerne skrive et link til den:-)

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  24. Hehe...forresten, nu da jeg bad om et link til Wivians hjemmeside, så kom jeg lige i tanke om dette link, jeg selv har modtaget. Måske har I set filmen, men jeg sætter det lige ind alligevel, for den er nu meget sød;-)

    http://www.youtube.com/watch?v=P_JMC26hY88

    SvarSlet
  25. www.foreignwhite.nl/FWBerntropenglish.pdf

    Her skal det st� forklart bedre om hva tapetum, som egentlig er latin, ikke norsk, er. Hvis det er vanskelig � forst� finnes det en oversettelse til norsk her: http://home.no.net/oriental/
    se p� artikler og Foreign White.

    mvh Wivian

    SvarSlet
  26. Hejsa

    Tak for det, den vil jeg lige kigge på!:-)

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  27. Hejsa Maria

    jeg skrev et langt indlæg forleden, men da jeg ville poste det så blev det væk :-(
    Men det var jo nok mig selv, der har lavet et eller andet galt.

    Vi har lige haft kuld med Tiffany og en udefra lånt hankat. Der kom fire killinger i kuldet. 2 hvide og 2 sort-hvide.
    De 2 hvide var desværre døve, så nu er Tiffany blevet steraliseret, og vi holder pause med at opdrætte hvidt. Tiffany er jo også blevet 6 år, så det er fortjent at hun kommer på pension. :-)

    Dejligt at der er kommet god gang i bloggen, og I kan dele hinandens erfaringer og oplevelser :-) :-)

    Kan I have en rigtig god weekend.

    SvarSlet
  28. Hej Lene!:-)

    Ja så vil jeg lige skynde mig at ønske god weekend til denne weekend, nu hvor jeg var så langsom til at svare...ups:-/

    Sikken skam din tekst forsvandt! Det er SÅ træls når man lige har brugt lang tid. Når jeg skriver noget på nettet plejer jeg jævnligt at copy-paste, så kan jeg altid sætte teksten ind igen hvis noget går galt:-)
    Jeg håber, du har lyst til at skrive noget når du får tid igen:-)

    Sikker ærgerligt Tiffany igen fik døve killinger:-/ Måske I skulle have steriliseret hende dengang efter Cuno? har I fundet nogle gode hjem til de små misser så?:-) Du er velkommen til at poste billeder af dem:-D

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  29. Hej allesammen :-).

    Håber i går og har det godt i efterårsvejret, der ikke altid viser sig fra sin bedste side.

    Jeg går og er så frygtelig spændt i disse dage. For på søndag skal Buddha og jeg til kattefremvisning i Maxi Zoo i Køge; der betyder det ikke noget, at han er døv, og jeg glæder mig sådan til at vise min lille skat frem og se, hvad han siger til alt tamtam'et. Måske hvis nogen af jer bor i nærhede, i har lyst til at kigge forbi?

    Ellers ikke så meget nyt herfra - vi nyder bare efteråret med ekstre sengeputning :-)

    Venlig hilsen
    Dorthe

    SvarSlet
  30. Hej Dorthe!

    Ej, hvor spændende! BILLEDER, BILLEDER! Husk at få nogen til at tage billeder...hehe...okay, jeg blev måske lidt ivrig, men kattebilleder er altid hyggeligt! ;-) Særligt som du siger i denne tid.

    Jeg hørte godt en reklame i radioen om at der skulle være katteudstilling i Maxi Zoo! Desværre bor jeg bare temmelig langt fra Køge jo, så det går ikke...:-( Men du må jo lige fortælle hvordan Buddha tog det hele;-)

    God fornøjelse med det!!

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  31. Hej Maria og jer andre!

    Jeg skal selvfølgelig nok huske at tage nogle billeder. Ærgeligt at du bor langt fra Køge, det kunne ellers have været hyggeligt at mødes.

    Forberedelserne er ved at være i fuld gang. I morgen skal Buddha i bad og fønnes, så han kan blive rigtig flot hvid, med en dejlig luftig pels. Heldigvis er det som regel ikke noget problem at vaske ham; det er mere føntøringen han ikke gider for det tager jo laaaang tid, når man har så meget pels. Burgardiner og andet udstyr er fundet frem og gjort klar. Ja jeg ved godt, det er i god tid, men jeg glæder mig altså sådan :-).

    SvarSlet
  32. Hej!

    Dorthe, fortæl, fortæl, vi må da lige høre hvordan dagen gik for din fine kat! :-) Billeder kan vi også godt lige tåle at se, hvis du har lyst til at vise frem...;-)

    Jeg håber, dagen levede op til dine forventninger, nu du glædede dig sådan:-)

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  33. Hejsa!

    Dagen med fremvisning af Buddha i Maxi Zoo gik faktisk rigtig godt. Dog var der ingen bure, da vi ankom om morgenen, fordi ham der skulle levere dem først troede det var søndagen efter. Derfor kom kattene til at side i deres transportere og vente i ca. 1 time. Buddha sagde ingenting i denne tid, men da jeg endelig havde fået gjort buret klar til ham, var han godt og grundig utilfreds og hvæste da jeg satte ham til rette.

    I buret opførte han sig pænt, han sad bare og kiggede og flyttede sig lidt rundt. Jeg tror måske han var lidt utryg ved situationen, det var jo også første gang han prøvede sådan noget, for han var lidt svær at lokke til at spise - og det plejer ikke at være noget problem. Jeg havde jo frygtet, at han ville sidde hele dagen og miave højt sådan som kun døve katte kan, men han sagde ingen ting.

    Folk var generelt vilde med ham, selv om nogen syntes det var en lidt for stor kat. De mest anvente kommentarer var "hold da op han er stor, Se han har to forskellige øjne, Nej han er helt hvid, Sikken en pels".

    Det var en rigtig hyggelig dag, hvor jeg mødte nogle søde kattemennesker og i Maxi Zoo blev der sørget godt for os, vi fik både morgenmad og frokost og drikkevarer gennem hele dagen, og alle var meget søde.

    Får jeg muligheden igen en anden dag, skal jeg helt sikkert afsted igen. Desværre har jeg ingen billeder - lyset var alt for dårligt til at fotografere min hvide øjesten, og tit syntes han altså også jeg var dum, når jeg kom med kameraet.

    Vh,
    Dorthe

    SvarSlet
  34. Hei :)

    En flott side om Cuno.
    Veldig trist å lese at han døde :(

    Jeg skriver her fordi jeg går å spekulerer i å ta til meg en hvit døv pus.
    Grunnen for at jeg tviler er fordi jeg allerede har 4 katter og på mange måter synes det er nok. Men så dukket da denne lille krabaten opp..
    Jeg har en hvit katt fra før av- men hun hører 100 %. Likevell kan hun gå i sele og vi passer alltid på å smøre ørene hennes hvis hun skal ut.

    Jeg vil gjerne vite mere om døve katter, og hvis jeg tar den, skal den få det beste livet den kunne fått. Det er litt derfor jeg fikk så morskjærlighet for den- fordi andre kanskje bare slipper den ut- da blir den nok ikke gammel.
    Jeg har ikke møtt katten enda heller. Bare sett bilde av den og fått litt info om den.

    Klem fra Janne

    SvarSlet
  35. Forresten om noen som har døve katter vil ta kontakt på mail ville jeg bli glad : janhello@hotmail.com

    Er fra Norge jeg da :)

    SvarSlet
  36. Hej alle!:-)

    Dorthe: Tak for den dejlige fortælling om Buddhas "store dag", første udstilling og hvor fint han klarede det!:-) Ærgerligt med billeder. Kan levende forestille mig folk sige de samme ting hele dagen...hehe... øj han er helt hvid osv;-)

    Janne: Velkommen til Handikat!:-) Hvor skønt at du fandt denne side! det er jeg personligt meget glad for:-) Jeg synes selvfølgelig straks du skal tage den fine kat til dig og give den det gode liv som du med din erfaring har mulighed for!- men sådan har vi kattemennesker det jo altid; lige én kat mere....;-) Jeg kan bestemt godt forstå hvis 4 katte er nok. Jeg har ikke selv erfaring med hvordan en døv kat klarer sig sammen med andre katte som man allerede har - måske Dorthe har lyst til at hjælpe her??

    Jeg vil gerne skrive til dig på mail - men jeg har jo desværre ingen kat:-/ ??

    Jeg håber Dorthe og/eller andre brugere af denne blog læser Jannes og mit indlæg og har lyst til at melde tilbage og hjælpe Janne med hvad hun skal gøre:-)


    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  37. Hej allesammen.

    Hyggeligt at endnu en har fundet din Blog Maria. Jeg har i dag sendt Janne en mail og vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe.

    Venlig hilsen
    Dorthe

    SvarSlet
  38. Takk :)
    Så snille dere er :)
    Fikk mail fra Dorthe, veldig hyggelig :)

    Jeg går enda å tenker på hva jeg skal gjøre, har t.o.m kontakta dyretolk som har spurt den ene katten min hva den synes om det ;) Hehe. Så her tenkes det.

    Hovedgrunnen for min usikkerhet er dette med kattepassing når man skal bort når man allerede har så mange katter.. De bor hos foreldra mine da, og vell- det var vell blandede følelser hos dem angående dette da. Vil at de skal være positiv til det også. Viktig å ha alt klart synes jeg..

    Men en døv katt burde komme til ett spesielt hjem- og tro meg; det VIL den få hos meg. Seriøst tror jeg ikke det finnes en mere katteentusiast enn meg ;)
    Jobber privat for dyrs rettigheter etc :)

    Kattungen er bare 7 uker enda da, blir 8 på fredag. Ga beskjed om at jeg ville den skulle være med mora lengre da.
    Og spesielt en døv en vil trenge all den opplæring den bare kan få! Det er viktig :)

    SvarSlet
  39. altså, kattene bor der når vi er bortreist ;)

    Janne

    SvarSlet
  40. http://i206.photobucket.com/albums/bb164/miss_056/GetAttachment.jpg

    Her er han/hun :)
    De var ikke sikker på kjønn.
    Sorry, nå ble det litt mange poster etter hverandre her.
    Håper jeg er tilgitt ;0)

    SvarSlet
  41. Hejsa!

    Janne: Du skal endelig ikke undskylde at du poster noget her på siden - den er her jo for at blive brugt og vi er her for at læse det der står!;-)

    SØD killing! Men de er jo umulige at stå for:-) Godt at du venter til den er mindst 12 uger tror jeg.

    Jeg er heller ikke i tvivl om at den døve kat ville få et supergodt liv hos dig:-)Kan godt forstå det problem med pasningen dog... det skal man altid huske at tænke på når man har dyr jo. Selv om det er lidt kynisk så tænker jeg på at spørge hvor gamle dine andre katte er? For hvis en af dem nu er ret gammel, så er det måske udmærket at få en killing nu?
    Du kan måske også overveje andre pasningsmuligheder hvor antallet ikke betyder så meget, fx pasning i dit hjem af en ven eller professionel kattepasser - eller pasning i en god kattepension?

    Hehe...kunne dyretolken sige noget interessant?:-)

    Dorthe: det er rigtig sødt af dig at træde til!:-)

    Æj.... jeg glæder mig til jeg engang kan få en kat igen om 2-3 år:-/ Suk...
    Lige nu kan jeg ikke fordi vi bor som vi gør og fordi vi ved vi skal et halvt år til Canada fra sommeren 2008 af. Så er det jo dumt at skaffe sig en kat nu.

    God weekend snart!

    Venligst
    Maria

    PS: Jeg fik lige lyst til lidt nyt, så bloggen har ændret farve, men jeg håber ikke der er noget der roder/ikke fungerer:-)

    SvarSlet
  42. Maria:
    Kattene jeg har er unge pusekatter de altså :) Den yngste er 1,5 år og de gamleste er 2,5.

    Ikke noe kattehotell eller noe her, er så greit å ha kattene mine hjemme hos foreldrene mine da- 2 av dem bor der fast- jeg skal ta overta der en gang er planen. Også er vi der masse når foreldra mine er borte igjen :)
    Så det er det enkleste da, siden vi er der så mye uansett!
    Kan du ikke sende meg en mail, eller sette meg på msn om du har så kan vi prate der? (er en detaljert story med alle kattene etc- heh)
    Mailadr lenger opp ;)

    Dyretolken sa at pusen syntes det var ok å få en ny venn da ;) hehe.. Hun er veldig flink da :)

    Skjønner at du gleder deg til du kan ha katt igjen :)

    Klem

    SvarSlet
  43. Hej Allesammen!
    Jeg har oprettet en gruppe om døve katte på facebook.com
    Kig endelig forbi.
    Tænkte at det ville være et godt sted at dele billeder og sådan noget.

    Knus herfra

    SvarSlet
  44. Hejsa!:-)

    Janne, nu har jeg forsøgt at tilføje dig til min MSN!

    Jeanet: god idé! Men hvordan finder man den gruppe på Facebook? Kan du smide et direkte link ind eller forklare?

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  45. Bare søk på døve katte på kattoteket :)
    Jeg har lagt meg til..!

    Jepp, godkjente deg på MSN :)

    Og nå har jeg sagt ja til katten...
    Hjelp. Blir litt mye, har vært usikker, men siden den ikke fikk noe hjem ellers så...
    Har tenkt veldig mye.

    SvarSlet
  46. Gu, nå skrev jeg fort her.
    Søk på Døve Katte på FACEBOOK ;)
    Er på ett katteforum som heter kattoteket så her gikk det litt i surr. SORRY ;)

    SvarSlet
  47. Hej alle!

    Så kom jeg med der :-)

    Prøv lige at se de to følgende tegnefilm! Jeg var flad af grin :-D

    http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=20388290

    og

    http://www.metacafe.com/watch/27652/the_cat_came_back/

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  48. Hej..

    Dejlig hjemmeside.
    Og rart at læse. Jeg læste lige på netdyerdoktor.dk at de anbefalede at man overvejede at aflive en døv kat, da den ofte var mere sky og angst. Var for mig noget volapyk, derfor var det rart at læse om ander gode erfaringer mht. døve katte.
    Og jeg må indrømme at jeg IKKE kan se hvorfor en kat skulle være mere angst af at være døv, den bliver da skånet for en del sanseindtryk?

    Nå, fin hjemmeside/blog. Jeg tænkte bare på, om det íkke kunne være relevant at få lidt genetisk om døvhed med også? Da det netop er det jeg leder efter og er interesseret i.
    Din kat, den har da lidt sort mellem ørerne, eller er det ikke din NFO på alle billederne,'
    Sidder nemlig og snakker med en, hvis dyrlæge har sagt at bare den har den mindste smule af en anden farve end hvid, så er der ikke samme sandsynlighed som hvis den var Helt hvid. Og det er jeg ikke helt 100 på at jeg tror på.
    Du må meget gerne skrive svar her eller på min mail bluegreenEK@gmail.com

    Mvh
    Eva

    SvarSlet
  49. Hej.

    Jeg får lille Vagn hjem d. 17. jan. og han er en døv norskskovkat.
    Det har været dejligt at kunne læse list om det at have en døv kat.
    Mange tak

    SvarSlet
  50. Hejsa alle :-)

    Eva: Velkommen til! Du må undskylde det sene svar, jeg har ret travlt for tiden, så derfor har jeg ikke lige fået svaret:-/ Men nu skal det være:-)
    Jeg tør ikke sige noget generelt eller fagligt om katte og døvhed. Du har helt ret i, at det kunne være rigtig fint med en fx en artikel om det genetiske aspekt af døvhed på denne blog, men selv har jeg ikke tiden til at sætte mig ind i det. Hvis andre finder noget eller kan lave noget er de meget velkomne til at gøre mig opmærksom på det:-)
    Min kat Cuno er på alle billederne. I hans stambog hed han NFO09 så vidt jeg husker. Han havde ganske rigtigt to sorte pletter i panden da han var killing. Opdrætterne fortalte at de ville forsvinde med alderen, sådan som de gjorde ved Cunos mor. Ganske rigtig begyndte pletterne også at forsvinde. Jeg kan ikke huske om de nåede at forsvinde helt inden stakkels Cunos død. Og jeg tør som sagt ikke afgøre jeres diskussion. I hvert fald kan jeg bare sige 100 % sikkert at Cuno var døv :-)

    Miss: Velkommen til også til dig!:-) Det er skønt at høre, at nogen kan bruge siden til noget. Jeg håber du vender tilbage en anden gang, hvis der er noget med din døve kat (og tillykke med din nye kat!!) du får behov for eller lyst til at dele med os.

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  51. hejsa jeg har også søgt efter viden på nettet om døve katte for at blive klogere på min egen kat og om der er tricks jeg evt overser.
    Min kat er som mange døve katte helt hvid og født døv. jeg overtog ham da han var 2 år og har nu haft ham i ca 1 1/2 år. min erfaring er at en døv kat har meget brug for opmærksomhed, klappen og kælen. selvom han er døv kan han miave så forbandet højt og han ved godt han miaver selvom han ik hører det selv. Jeg elsker min kat så meget men indimellem driver den miaven mig til vanvid især hvis det foregår om natten og jeg ved ikke hvordan jeg ska opdrage ham til at lade være........ihvertfald i det omfang. jeg har prøvet at tage ham i nakkeskindet når det går over gevind, løfte en lidt truende pegefinger og kigge på ham, men intet har rigtig fungeret for mig. nogen derude der har samme problem og et godt tip?

    SvarSlet
  52. Hej:-)

    Velkommen til siden!
    Nu har jeg jo ikke selv kat længere desværre og da min kat levede mjavede den ikke på den måde, så jeg håber nogle af de andre ser din kommentar også og måske har nogle erfaringer der kan hjælpe dig!

    Men ved du hvorfor din kat mjaver om natten? Er der noget den gerne vil? (fx ind til dig, have mad etc)
    Er din kat af en meget "snakkende" race, altså orientalsk?

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  53. Hvor er jeg dog lykkelig for at jeg ved et tilfælde fandt denne side!! Jeg sider og jubler inde i mig selv nu!! Min kæreste og jeg var blevet enige om at vores dejlige maine skulle have sig en lillebror :) vi har nu kigget i snart 7 måneder og endelig fandt jeg den rigtige kat, katten der fik mig til at smelte!! Helt hvid som sne og med store blå øjne, men da jeg kontaktede avleren fortalte hun at min ynglings kat var døv. Jeg må ærligt indrømme at jeg næsten mistede modet, men min kæreste sagde det skulle jeg om nogen nok klare!! derfor skal jeg i morgen ned og hente det dejlige kræ. Og denne side har klart gjort at jeg ikke længere er så nervøs!! Jeg har allerede en kat der kommer mig løbende i møde, så det problem er løst :)

    Men tusind tak for jeres erfaringer. Jeg glæder mig nu endnu mere end før til vores nye misser.

    SvarSlet
  54. Du skal på ingen måde være nervøs. Jeg har en døv kat ved navnet Vagn og har lige fået en hørende lillebror til ham. Det er gået rigtig godt uden problemer.
    Hvis du har spørgsmål eller bare tanker, må du gerne skrive til mig, det kan være jeg kan hjælpe. MinMail er stefanieduus@gmail.com

    SvarSlet
  55. Hejsa!

    Perfekt! Hvor er jeg glad for at høre, at folk stadig har glæde af at finde denne side ind imellem – og hjælper hinanden med erfaringer:-) Tak fordi I tager jer tid til at skrive en lille tanke eller to, når I er herinde på bloggen. Så kan man stadig se, der er liv i den.

    Jeg ville gerne opdatere bloggen med et par rettelser/tilføjelser i min egen artikel, men tiden har bare ikke lige været til det. Jeg vil gerne opfordre til, at I andre meget gerne må skrive indlæg, hvis I har lyst! Fx om hvordan det er at få en ny kat, når den er døv...?:-) Jeg skal gerne lægge indlægget op, så der kan komme billeder med osv. (så det ikke bare er en "kommentar")


    God fornøjelse med din nye kat! Glæd du dig bare løs:-)

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  56. Tænkte jeg lige skulle komme med en lille kommentar om hvordan det er gået siden sidst...
    Sidst jeg var herinde var dagen før jeg skulle ned og hente min lille døve mis. Nu har den haft en uges tid til at vende sig til det hele og hold da op hvor går det godt.... Jeg har ikke et øjeblik fortrudt.
    Den er dejlig godmodig og min gamle kat har også forelsket sig i den og de ligger og putter sammen. Hvis jeg havde været bekymret for hvordan det nu skulle gå fordi den var døv, ja så er bekymringerne forsvundet, dette er blandt andet takket være min gamle kat der sladrer når den lille laver ulykker. Som en rigtig storebror kommer den ind og henter mig så jeg atter en engang kan smide den lille ny ned fra sofabordet, komfuret, vindueskarmen, spisebordet og ja mon ikk i har fanget det!!!
    Men tak fordi alle bloggerne herinde gav mig mod på den lille mis!!
    super tak.

    SvarSlet
  57. Hej igen!

    Fantastisk, en rigtig solstrålehistorie!:-) Glad for at høre, det bare gik så godt!Jeg håber, det må blive ved med det.

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  58. Jeg vil blot efterlade en lille hilsen.

    Jeg er ved at skrive en artikel om døve katte og samler informationer, erfaringer, fif og meget andet.

    Denne Blog har givet mig nogle flere ideer og dem vil jeg gerne takke for. Jeg håber at jeg må bruge jeres små fortællinger til artiklen, som dog nok bliver med overvejende anonyme citater, da ikke alle af jer skribbenter efterlader jeres navne.
    Skulle nogle af jeg være i mod at jeg bruger jeres beretninger eller kommentare i artiklen, så skriv straks til mig på charlotte@aquacoon.dk Så skal jeg nok rette mig efter jeres henstillinger. Jeg ønsker ikke at træde nogle over tærene.

    Artiklen vil på et tidspunkt blive bragt i Kattemagasinet.

    Skulle nogle af jer læsere have yderligere erfaringer, detaljerede beretninger billeder der illustrerer en døv killing i familielivet, så modtager jeg gerne dette på ovenstående mail. ligesom alle andre interesserede er velkomne til at henvende sig til mig.

    Jeg skal nok, vende tilbage her til og skrive lidt om hvornår artiklen kommer i kattemagasinet, flere erfaringer og sådan...

    Syntes det er super med denne blog, for der er nemlig ikke meget konkret om døve katte, så det er dejligt at andre end jeg interesserer sig for emnet.

    Jeg jagter videre efter mere information, Ha en dejlig dag.

    Hilsen

    Charlotte Dalmark

    SvarSlet
  59. Hej Charlotte!

    Ih, hvor spændende:-) Jeg er rigtig glad for, du fandt Handikat.

    Jeg kan jo ikke på andres vegne sige, om det er ok, at du citerer dem, så den beslutning vil jeg lade være op til dig. For mit eget vedkommende er du i hvert fald velkommen:-)

    Vi glæder os til at se, hvad du finder ud af. Det kunne være super, hvis jeg må lægge din artikel på bloggen her, evt. med henvisning til Kattemagasinet, hvis nødvendigt. Tror du det kan lade sig gøre?:-)

    Lad os håbe, at nogle her fra siden har lyst til at give en kommentar med eller to, hvis de opdager, hvad her sker.

    God arbejdslyst.

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  60. Miss her :) Jeg som fikk en døv katt i desember i fjor. Min døve katt er utroli BAJAS! Han er vill av seg, hardhent mot de andre kattene og skikkelig sterk av seg. Banker de andre og liksom stopper ikke opp i tide :( Men han begynner å bli bedre. Han mjauer særdeles høyt og er utroli sosial og god :)

    SvarSlet
  61. Hej Alle

    Vil blot lige give lyd, jeg kigger stadig med og vil stadig meget gerne modtage billeder og informationer om det at have en døv hvid kat.

    Skrev tidligere herinde og efterlyste materialer til en artikkel om de kære døve hvide misser, og artiklen er stadig ikke helt færdig så jeg modtager stadig gerne materiale.

    Når artiklen er færdig skal jeg nok sørge for at I får mulighed for at læse den, men ved ikke helt hvad rettigheder der ender med at være på artiklen, så måske ender det med et link... vi får at se...

    I øvrigt har jeg selv fået et kund killinger med 4 dejlige uldtotter, hvoraf 3 er hvide og alle 3 er stok døve... så jeg kommer da til at have dugfriske oplevelser at berette om. - Sig endelig til hvis I kunne være interesseret i en killing. - de er endnu ikke solgt.
    www.aquacoon.dk

    Vi snakkes ved.
    Knus fra
    Charlotte Dalmark, aquacoon.dk

    SvarSlet
  62. Tak for jeres hilsner!:-) Jeg er glad for folk stadig skriver en hilsen her af og til – det er helt sikker en hjælp for andre, der måtte være lidt på bar bund med en døv kat.

    Glæder mig til at læse din artikel, Charlotte:-)

    Venligst
    Maria

    SvarSlet
  63. God side om døve katte.
    Det er rart at kunne læse om andres erfaringer med døve katte, selvom jeres erfaringer primært drejer sig om katte, der er født døve.

    Vi har en stribet døv ude/inde kat på 17 år.
    Katten har været hørende men har mistet hørelsen p.gr. af alderen. Vi er først for nylig blevet overbevist om, at hun er døv.
    Hun har gennem det seneste par år mjavet meget højt i tide og utide, tidligere kunne man næsten ikke høre hende. Vi undrede os over, at hun kunne sove så hårdt, at hun ikke reagerede, når vi kom tæt på hende, vi skulle røre hende for at vække hende. Vi har nu prøvet at springe balloner ved siden af hende, uden hun reagerede det mindste.
    Hun lever ellers som hun plejer og får lov til at komme ud, når hun går til døren, men hun går kun rundt på vores egen kendte grund og under hækken til naboen - vejen går hun ikke ned til.
    Vi og katten har lært at leve med det, men vi har jo heller ikke behov for at skulle opdrage på hende længere, da hun jo kunne høre, da det var aktuelt.
    Vi ved dog, at vi selv skal lede efter hende, så hun kommer ud i udestuen, inden vi forlader huset.


    Med venlig hilsen
    Bente

    SvarSlet
  64. Hej til alle læsere,

    Mette har mailet til mig og ville egentlig blogge, men kunne ikke lige hitte ud af det, så nu blogger jeg for hende, for jeg synes, andre kan have glæde af at læse hendes oplevelser. Mette skriver:

    Jeg har kun haft Søsser i ca. 2 uger og jeg kan lige så godt indrømme at det kræver nogen overtalelse af mig selv at beholde hende, men jeg kan berolige dig med at det nok ender med at hun bliver, for jeg har endnu ikke "kasseret" et dyr pga. et handicap og jeg holder så meget af det lille rod allerede og jeg ved jo ikke hvilket liv hun får (hvis hun får et liv) hvis jeg afleverer hende tilbage til avleren og det kan jeg ikke få over mit hjerte.

    Jeg fandt din side på google da jeg skrev døv kat.

    Jeg har det sådan at mine dyr skal helst ha det så godt og så naturligt som muligt, derfor er jeg også vildt lykkelig for at det var muligt at få kæmpeboksen til min hest hos min veninde, det giver mest mulighed for max bevægelse når nu hun er nødt til at stå på stald om natten.
    Min hest hedder Bella og er en Oldenborg og hendes handicap er at hun meget nemt begynder at fryse når det regner og især hvis det blæser og det er ikke fordi vi fodrer forkert eller for lidt, sådan er Bella bare og det giver jo en del flere udgifter til opstaldning, men jeg elsker hende og kunne aldrig drømme om at sælge hende af den grund.

    Jeg kunne i starten ikke forstå hvorfor Søsser ikke bare kom når jeg kaldte, hun søger MEGEN tryghed og når hun ik lige kan se hvor jeg er mijaver hun meget hjerteskærende, jeg svarede jo i starten og kunne ikke helt forstå at hun ikke kom, men så sagde min stedmor at totalt hvide katte godt kan være døve og som du skriver dem med blå øjne (det har Søsser)
    Så begyndte jeg bedre at kunne forstå og ta hensyn til at Søsser er døv.
    Det var dejligt at læse om jeres kat og jeg er meget ked af at i ikke har den mere og jeg kan godt forstå at du har været meget ulykkelig og grædt mange tårer.
    Det var også rart at finde ud af hvorfor mange ting ender på gulvet, for det er en af de ting der har irriteret mig, for selvom Misling (min maincoon) er en vildbasse, så vælter den ikke tingene på samme måde som Søsser og jeg har fået en meget størrere forståelse for hendes væremåde.

    Jeg oplever at Misling drager stor omsorg for Søsser og når Søsser kalder fordi den ikke ved hvor vi er, så henter Misling hende og det synes jeg bare er så sødt, Søsser synes også at støvsugeren er en meget god ven og ikke et farligt monster som Misling synes.
    Nå jeg skal ha noget søvn for jeg er på foderholdet i morgen tidlig, håber vi snakkes ved.
    Knuz Mette

    SvarSlet
  65. Først og fremmest en rigtig god side du har fået levet her (klap på skuldren)

    - Jeg har haft døve kat Holly i 8 måneder ca. hun er meget smuk, hvid med blå øjne, og så er hun en rigtig diva!

    Jeg har læst en anden blok på nettet, at døve katte ikke skal lukkes ud, og fået svar fra en dyrelæge på nettet om at de sagten kan komme ud, og videre har jeg spurgt min egen dyrelæge omkring emnet, og han mener heller ikke det er en god ide at lukke en døv kat ud..
    - Her er mit problem så.. er der nogle er jer her inde på bloggen hvis katte er lige så "fustrerede" som min? - Hun kradser mit tapet af væggene, og hopper op i gardinerne, skønt hun bliver aktiveret hele tiden og har et kradstårn at boldre sig på. Jeg har prøvet at lade hende være ude en dag hvor hun IGEN rendte hjemmefra, men hun er meget sky udenfor hjemmets grænser.

    - nogle af jer, hvis katte ikke trives godt inden døre eller har ideer til hvad der kunne hjælpe?

    Hilsen Helle

    Ps. hun er maincoon, og vælter selvfølgelig A L T ned :P

    SvarSlet
  66. Hej . Jeg har lige købt en maincoon han killing, helt krid hvid. og den er ikke døv, satte en film fra youtube på , med en rigtig sur kat som nærmest skreg , også blev den interesseret i computeren :) kan godt anbefale det. ps. min sorte maincoon hunkat var helt ligeglad, den er dog ikke døv :)killingen reagere på alle lyde , på nær dens navn men det kommer nok :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvid kat godt kan være hørende men det også kan være øjne rød og grøn eller stærk blå.

      Slet
  67. Ikke helt enig skat, men ellers meget godt :-)

    SvarSlet
  68. Hej..
    Jeg har også store erfaret. Jeg opvokset som selve døve og jeg føler mig stor tillid og tilknyttede døve kat og hund. Jeg mistede mit dyrtbart døve Odin og han er 14 år gl. Mega klogeste kat. I over 1 år gå jeg og ledte men umuligt at finde. Folk strømmen ind men det r almindelige huskat. . Vil heller ha norske jeg føler mig tilknyttet stadig idag føler mig stort savn

    SvarSlet
  69. Fantastisk initiativ Maria, som jeg er sikker på har været en stor hjælp blandt mange.
    Jeg er selv ejer af en lille kattepension samt har to katte og jeg er derfor dagligt i kontakt med rigtig mange dejlige katte. Jeg har endnu ikke stiftet bekendtskab med en døv kat, men dit indlæg gør at jeg på ingen måde frygter hvis den dag en dag skulle komme. Mange tak fordi du har delt din viden

    SvarSlet